Wil je je zelfvertrouwen een boost geven? Neem deel aan een presentatietraining


Misschien ken je het wel, je moet voor een groep mensen een presentatie geven en je zakt bijna door je knieën. Gelukkig ben je niet de enige. Zelfs de beroemdste mensen hebben hier nog last van. Hierbij gaat het niet alleen om zelfvertrouwen wat een boost moet krijgen, maar je moet ook leren om te gaan met je angsten. Alleen zo geef je je zelfvertrouwen echt een boost. Wat ook goed kan helpen is een presentatietraining, waarbij je kan kiezen uit workshops en cursussen waaraan gewerkt wordt aan het zelfvertrouwen. Ook de tijd waarin online werken heel normaal is, moet je alsnog presenteren en daarom heb je ook veel aan online vergaderen tips.

Online een presentatie geven

Veel mensen vinden online een presentatie geven prettiger. Dat komt doordat je nu niet voor een hele zaal met mensen staat, maar het gewoon vanaf je laptop kan doen en dus niet alle blikken kan aanvoelen. Toch zijn er nog een aantal online vergaderen tips die je kunnen helpen met de presentatie. Zorg er bijvoorbeeld voor dat minstens je bovenlichaam zichtbaar is bij het houden van een presentatie, zo ziet iedereen jou goed en laat je zien dat je niet bang bent voor wat komen gaat. Ook is dit handig om te doen tijdens de presentatietraining.

Presentatietips voor op locatie

Als je op de fysieke locatie een presentatie moet doen, is het handig om rekening te houden met hoe je je handen houdt. Vaak kunnen bewegingen al laten zien hoe jij je voelt. Als je bijvoorbeeld alleen maar met je handen in je broekzak zit, laat dat zien dat je er niet veel zin in hebt. Gebruik daarom vaak handbewegingen als je iets uitlegt tijdens een presentatietraining. Ook helpt het om goed de zaal in te kijken, om zo te laten zien dat je alles goed weet en niet afhankelijk bent van de PowerPoint. Verder kan je aan collega’s bijvoorbeeld nog meer online vergaderen tips vragen, omdat zij er hoogstwaarschijnlijk ook veel van af weten en je daarmee ook kunnen helpen. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *