De school app maakt boeken overbodig?

school app

Apps, tegenwoordig worden ze door bijna iedereen in het dagelijks leven wel gebruikt. Ze maken een groot deel van ons leven uit en hebben allerlei handige functies die tegenwoordig zelfs handicaps dragelijk kunnen maken. Onze technologie is tegenwoordig ongelooflijk geavanceerd. Daarnaast worden school apps tegenwoordig steeds meer opgenomen in het onderwijs. Alle boeken in een app, dat zou pas wonderlijk zijn, zo ver zijn we helaas nog niet. Echter, een school app is tegenwoordig niet meer raar, sterker nog, het begint steeds normaler te worden. Heel veel scholen gebruiken tegenwoordig apps, vandaag gaan we een app bekijken die zich focust op een beter verenigd communicatiesysteem wat scholen betreft.

Communicatie via school apps is voor scholen is ontzettend belangrijk.

Een app die de communicatie van scholen regelt is de laatste jaren iets wat steeds meer scholen zoeken. Ze willen een school app die prima kan fungeren als het visitekaartje van de school. De school app straalt namelijk uit dat jouw school bezig is met vooruitgang. Daarnaast kan er via de school app ook worden gecommuniceerd tussen collega’s en klasgenoten, de toetsen kunnen allemaal handig in één goed overzicht worden gepresenteerd wanneer deze zullen plaatsvinden en welke stof er in dient te komen.

Standaardfuncties of extra’s nodig?

Er zijn 2 soorten mogelijkheden wat betreft de mate waarin een school app zich geavanceerd uit: een school app met standaardfuncties en een app met de extra functies. Een reguliere school app met standaardfuncties heeft bijvoorbeeld mogelijkheden tot een nieuwspagina met pushberichten, interne communicatie en een teampagina. Op deze manier kan er makkelijk en goed worden gecommuniceerd met collega’s. Daarnaast is zou je ook kunnen denken aan een kalenderpagina waar belangrijke gebeurtenissen op kunnen worden gepresenteerd en desnoods het hele rooster op kan worden gezet. Het is dus vooral communicatie waar het bij de standaardfuncties om draait. De extra functies maken de school app iets geavanceerder maar ook daar is het belangrijk om communicatie nog wel als het belangrijkste uitgangspunt van de school app naar voren te brengen.

Eventuele extra functies van een school app

Daarnaast zijn er ook eventuele extra functies die kunnen worden gebruikt bij een relevante schoolapp, bijvoorbeeld een inschrijvingsplanner. Hiermee kunnen leerlingen zich bijvoorbeeld inschrijven voor dat ene voetbaltoernooi waar iedereen aan mee wilt doen, er is een absentiemelder waarin de absenties van de leerlingen goed en overzichtelijk kunnen worden bijgehouden en daarnaast kan ook de aard van de absenties worden bijgehouden zodat er kan worden gecontroleerd hoe vaak en waarom de kinderen niet aanwezig zijn.

Daarnaast is kan er ook worden gedacht aan een gesprekken planner die de tienminuten gesprekken in kan plannen in de school app, zo kan iedereen goed zien wanneer hij of zij aan de beurt is. Dan is er ook nog een groepenblog met beheer via de school app. Op deze manier kan er een eigen blog worden opgezet per groep. Zodat wanneer ouders zich willen aanmelden voor de school app, dat zij kunnen zien wat de klas de laatste tijd bezig houdt. Wat ze precies doen en er kunnen daarnaast ook leuke foto’s en/of filmpjes bij worden geplaatst. Ook kan er via de leeslijst worden bijgehouden welke boeken iedere leerling al heeft gelezen.

Het handige van alle functies voor een reguliere en relevante school app is vooral dat de meeste scholen allerlei aparte functies in allerlei apps hebben. Wanneer je de beste resultaten wilt bereiken in de mate van tevredenheid bij ouderen en kinderen over de communicatie, dan is één compacte school app die helemaal kan worden gecustomized naar jouw eigen school, waarin je alle belangrijke functies, vooral gericht op communicatie voor zowel ouders, leerkrachten als leerlingen overzichtelijk in één systeem hebt belangrijk om te hebben.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *